Regim de Slabit » Reguli pregatitoare:

este absolut necesar a se lua un supliment alimentar natural pentru slabit + un complex de vitamine care sa contina gama de vitamine B si vitamina C. Etapele de slabire pot dura de la 4 zile la 2 saptamani, in functie de cat doriti sa slabiti. Pentru 4-5 kg peste greutatea ideala este indicat sa alegeti pe durata scurta. Nu este bine sa slabiti repede: cu cat veti slabi mai incet, cu atat va veti mentine greutatea la care ati ajuns si cu atat va veti ingrasa mai greu dupa urmatoarele excese alimentare.

Etapa I

Durata 1-2 saptamani, slabind 3-5 kg pe saptamana.

Se poate manca:

  • carne de orice fel, preferabil cate 250-500 g/zi, preparata oricum (fiarta, fripta); atentie la salamurile cu soia
  • supa de carne de vita sau pasare (fara zarzavat)
  • nelimitat carne de pasare de orice fel si oricat, dar fara umplutura sau zarzavat
  • nu sunt permise: scoicile, stridiile si pestele in ulei (conservat)
  • oua de gaina nelimitat, preparate in orice fel
  • grasimi: slanina, ulei, unt, margarina
  • salate, numai 2 bolurii pe zi: salata verde cu telina, ridichi, castraveti in otet cu sare, muraturi, masline.
  • nu sunt indicate ceapa si usturoiul
  • frisca maximum 4 lingurite pe zi, indulcite cu zaharina
  • bauturi: apa potabila, apa minerala (sifon nu), suc de lamaie, ceai, cafea.
  • !!!Nu uitati: supliment alimentar natural pentru slabit + un complex de vitamine care sa contina gama de vitamine B si vitamina C, zilnic.
  • Efecte: senzatia de foame dispare numai 2-3 zile. Slabirea medie este de 0,5 kg/zi. Daca se slabeste prea repede, poate aparea o senzatie de ameteala sau oboseala, care se combate printr-un consum sporit de sare.

Etapa a II-a

Durata 1-2 saptamani, slabindu-se 2-3 kg pe saptamana.

Se utilizeaza aceleasi alimente ca in prima etapa, la care se adauga treptat 6 g hidrocarbonate pe saptamana din alimentele care va lipsesc mai mult, ca de exemplu: branza de vaci 50 g, 3 felii de rosii sau 3 fibre de ceapa langa friptura.

Etapa a III-a

Durata 1-2 saptamani, slabindu-se 2-3 kg pe saptamana.

Se utilizeaza aceleasi alimente ca in etapa anterioara, adaugindu-se in plus 8 g de hidrocarbonate pe saptamana. De exemplu, se mareste cantitatea de legume.

Această dietă de 14 zile este uşor de urmat, flexibilă, nu te înfometează, îţi asigură o cantitate adecvată de carbohidraţi, proteine şi fibre. Şi nu doar două săptămâni: o poţi urma şi pe termen lung!

Etapa a IV-a

Durata 1-2 saptamani.

Se utilizeaza aceleasi alimente ca in etaple anterioare, la care se adauga fructe. Fructele sunt foarte periculoase, deci mare atentie la fructe, nu exagerati!!!. Se recomanda cat mai multe capsuni si coacaze.

Alcool: exista bauturi nehidrocarbonate: vin alb sec, sampanie, whisky scotian se vor evita bauturile indulcite, lichiorul si berea.

NOTA: 30 g alcool, cu taria de ~50% din volum, contin 20 g de hidrocarbonate

se permite de 4 ori pe saptamana cate 30 ml votca sau 100 ml vin alb sec;

– smantana 2-3 linguri pe zi sau 150 g paine graham sau de secara

Etapa a V-a

Se va ajunge la 40 g hidrocarbonate pe zi.

Se va observa zilnic cantarul, pentru a nu creste in greutate. Se vor varia alimentele. In 8 saptamani se poate slabi pana la 20 kg. Limita de 40 g de hidrocarbonate pe zi se va mentine toata viata.

ATENTIE:

Daca v-ati permis o zi de exces, nu trebuie sa disperati: treceti 2-3 zile inapoi la prima etapa si apoi iar la normalul de 40 g hidrocarbonate zilnic.

Legume permise: (nu in prima etapa) vinete, conopida, fasole verde, ciuperci, varza, dovlecei, varza murata, telina, castraveti murati, sparanghel, rosii, andive, castraveti, ridichii, patrunjel, salata, ceapa, praz.

Alimente strict interzise: paine, cartofi, biscuiti, prajituri, bomboane, inghetata, ciocolata, gem, dulceata, macaroane, faina alba, lapte, orez, clatite, iaurt, miere de albine, curmale, smochine, stafide, pepeni verzi, pepeni galbeni.

Cum sa incepeti:

  • In prima zi cand va treziti, beti un pahar cu apa, incet, inghitind in cantitati mici. Ramaneti in continuare intinsa in pat.
  • Cand va decideti sa coborati din pat, beti un suc dintr-o portocala sau grapefruit.
  • La micul dejun, beti o ceasca de lapte cu ciocolata si miere, iar inainte de prinz beti un litru de apa, in mai multe reprize, in cantitati mici.
  • La prinz, 200 g peste slab la gratar, cu lamaie sau 200 g carne alba (de pui), sau 150 g carne rosie. Garnitura, 300 g legume fierte.
  • Dupa amiaza la doua ore dupa ce ati luat masa de pranz, vi se recomanda un iaurt cu o lingurita de miere.
  • Pe la 17-18, puteti bea sucul unei lamai, cu apa si miere.
  • Cina se compune din trei boluri de supa de legume, baute la interval de zece minute unul fata de celalalt si 3 boluri de legume (fiecare la interval de 20 de minute). Peste legumele fierte puneti o lingurita de mustar, verdeata, lamaie si 2 lingurite de ulei.
  • Dieta pentru a doua zi respecta aceleasi principii: cand abia v-ati trezit, beti 1/2 litru apa. Ramineti in pat, intinsa. Aceasta pozitie usureaza eliminarea lichidelor si a toxinelor din organism.
  • Cand va decideti sa va ridicati, beti sucul a doua portocale sau grapefruit-uri. Pentru a se conserva vitaminele trebuie sa le pregatiti cu putin timp inainte de a le bea.
  • In cursul diminetii, la fiecare jumatate de ora trebuie sa beti ceva, astfel incat pana la masa de pranz sa fi consumat deja 1,5 l apa plata, sucul a doua fructe citrice, o cacao si 1/2 litru supa.
  • Pranzul este identic cu cel din ziua precedenta ca alimente si cantitati. Dar daca ieri ati ales peste cu legume, de exemplu, azi puteti manca legume cu carne de vita sau de pasare.
  • Dupa amiaza, un iaurt cu miere, iar doua ore mai tarziu, o citronada cu miere.
  • La cina, 200 g peste fiert in aburi sau pregatit la gratar si un bol cu legume fierte (cele din supa).
  • La culcare, un iaurt cu o lingurita de miere.
  • In cea de-a treia zi, din nou la trezire beti 1/2 litru de apa. 30 de minute mai tarziu, la micul dejun, beti sucul unui grepfruit, iar dupa 15 minute, o cacao cu miere. In cursul diminetii beti 1 litru de apa, in mai multe reprize.
  • La prinz o masa din produse lactate, sarate sau dulci.
  • Dupa amiaza un compot, facut din 2 mere din care veti bea, cite putin, din ora in ora.
  • Intre orele 17 si 19 beti sucul unei lamai, cu apa, indulcit cu miere.
  • La cina, 200 g carne alba (sau peste) cu 300 g legume fierte.
  • La culcare, un iaurt cu o lingurita de miere.

NOTA: (Calciul este mai bine asimilat in timpul somnului). Zilele a 4-a, a 5-a, a 6-a si a 7-a de regim respecta aceleasi principii. Zilele a 8-a si a 9-a vor fi identice cu primele doua, deci veti petrece un al doilea weekend cu ceva mai multa odihna decat de obicei. Cea de-a 10-a zi seamana cu a 3-a, avand pranzul pe baza de produse lactate. In final, dupa ce v-ati reechilibrat organismul, puteti sa va verificati si greutatea. Aveti cu 5 kg mai putin?

Postat de Marius Diaconu proprietarul site-ului La Slabit