Vitel cu andive

Pe fundul unei cratite se aseaza un strat de ceapa amestecata cu un cub de concentrat de pasare dizolvat in putina apa si se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Pe acest strat suculent se aseaza o bucata de muschiulet, de coasta sau orice alta bucata slaba de vitel si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga andivele in prealabil oparite la foc iute. Se serveste cald, iar ce ramane se lasa la frigider pentru a fi consumat rece mai tarziu cu un sos pe baza de mustar sau pentru a fi reincalzit.

Pui cu ciuperci

Se procedeaza cu puiul si cu o bucata de ficat de pasare asa cum este descris mai sus in cazul bucatii de vitel. Dupa prajire, se striveste ficatul cu furculita in restul sucului de la gatit.

Muschiulet de vitel cu ciuperci

Intr-o tigaie anti-adeziva se aseaza un strat de ceapa amestecata cu un cub de concentrat de pasare dizolvat in putina apa si se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Peste acest strat suculent care captuseste tigaia se aseaza o bucata de carne slaba de vitel si se lasa sa se rumeneasca timp de un sfert de ora in tigaia acoperita. Dupa ce ciupercile si-au lasat tot sucul, se lasa sa scada la foc mare cateva minute fara capac.

Iepure cu ceapa si rosii

Pe fundul unei cratite se aseaza un strat de ceapa amestecata cu un cub de concentrat de pasare dizolvat in putina apa si se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se iau cateva bucati de carne de iepure si se aseaza pe acest strat suculent. Se adauga rosiile taiate in patru, un catel de usturoi, sare, piper si se lasa sa se patrunda in sucul de la ceapa si rosii. Se serveste cu adaos de patrunjel tocat.

Varza umpluta

Se opareste timp de cateva minute o varza mare in apa clocotita si apoi se lasa la scurs. Se indeparteaza nervurile mari si se face o cavitate care va fi mai tarziu umpluta.

Se prepara o umplutura cu 300 g de carne tocata de vita, ceapa patrunjel, sare si piper. Se prajeste umplutura intr-o tigaie anti-adeziva, adaugand doua-trei lingurite de suc de rosii. Se aseaza aceasta umplutura in interiorul verzei si se acopera bine cu frunzele mai mari ale acesteia. Se strange totul cu sfoara de bucatarie si se aseaza varza astfel legata intr-o cratita, intorcand-o pe toate partile, iar apoi se acopera si lasa sa se patrunda la foc mic.

Pui Marengo

Intr-o tigaie anti-adeziva se aseaza un strat de ceapa amestecata cu un cub de concentrat de pasare dizolvat in putina apa si se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se adauga cateva rosii taiate in bucati, cimbru, piper si sare.

Se aseaza bucatile taiate de pui pe acest strat moale si aromat, apoi se acopera si se lasa sa se patrunda adaugand o jumatate de pahar de apa. Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata, se adauga ciupercile bine spalate si taiate bucati. Se descopera si se lasa sa scada la foc mare.

Andive cu sunca

Se spala andivele si se pun la fiert la abur. Dupa ce sunt gata, fiecare andiva se infasoara in cate o felie de sunca fara grasimi. Se prepara un sos Béchamel de regim (vezi sos Béchamel), cu lapte degresat, zeamil, un cub de concentrat de supa etc. Se aseaza andivele unele peste altele intr-o tava. Se acopera andivele cu sosul Béchamel lasat sa alunece printre ele si se dau la cuptorul incins pentru a se rumeni si a se gratina.

Postat de Marius Diaconu proprietarul site-ului La Slabit

Burn One – cutie (16 buc x 10g)

Burn One Recomandări:

  • Persoanelor aflate la dietă, ca înlocuitor de mese, pentru a suplimenta cura de slăbit.
  • Celor care doresc să îşi accelereze şi să îşi stimuleze procesele metabolice din organism.
  • Înainte de antrenament, pentru mai multă energie.
  • Persoanelor care îşi schimbă stilul de viaţă, pentru a face tranziţia mai uşoară.