Pentru a duce această provocare la bun sfârşit, aveţi nevoie de foarte multă voinţa. Această dietă nu este la îndemâna oricui, însă dacă v-aţi propus să dați jos câteva kilograme, trebuie să vă puneţi ambiţia la încercare. După ce ați reușit să terminaţi acest regim, nu începeţi să mâncaţi din nou tot ce poftiţi. Pentru a vă feri de kilogramele în plus, trebuie să nu faceţi niciodată excese alimentare. De aceea, este bine ca această dietă să fie urmată de o perioadă în care reintroduceţi în dieta dvs., treptat, alimente sănătoase, astfel încât să menţineţi greutatea. Chiar dacă dieta pe bază de legume vă ajută să slăbiți 1-2 kg, nu vă descurajaţi. Ea are eficienţă şi o puteţi relua după 3-4 săptămâni.

Micul dejun este valabil pentru toate zilele de regim, cu excepția duminicii, când vă puteţi permite un mic răsfăţ culinar. La sfârşitul curei, dimineaţa, puteţi consuma în plus un ou, 2 biscuiţi din făină integrală și o banană. La prânz vă puteţi desfăta cu 150 g pulpă sau piept de curcan, iar sera, cu 150 g de friptură de vită sau de viţel la cuptor.

  • Între mese puteţi mânca un măr sau o portocală.
  • Micul dejun obişnuit constă în: 50 g brânză slabă de vaci, un ardei gras și o roşie potrivite ca dimensiuni, o jumătate de chiflă graham (20 g) sau 30 fulgi de porumb, cu 150 ml lapte cu 1,5% grăsimi, o banană (150 g) şi o cafea amară. Nu uitaţi că trebuie să consumaţi zilnic minimum 2 litri de apă minerală.

LUNI

Dejun: înăbuşiţi 200 g de cartofi într-o lingură de ulei de floarea-soarelui şi o ceşcuţă de apă şi adăugaţi o ceapă mică tocată, 2 roşii tăiate felii, puțină sare şi piper; 2 mere.

Cină: se fierb 150 g conopidă, 100 g morcovi şi 100 g cartofi, se lasă la scurs şi se presară cu verdeaţă, fără restricţii, apoi se adaugă sare, piper sau boia de ardei. Pentru mai multă savoare, puteţi adăuga un ou fiert tare tăiat felii; o banană.

MARTI

Dejun: se prepară o salată dintr-un ardei gras şi o roşie tăiate cubuleţe și o ceapă mică tocată, la care se adaugă 30 g telemea de vacă, o linguriţă ulei de măsline, oţet, cimbru, piper şi, bineînţeles, verdeaţă fără restricţii, eventual câteva frunze de salată verde; un grepfrut şi o mandarină.

Cină: se căleşte o ceapă tocată mărunt într-o linguriţă ulei de floarea-soarelui. Separat se fierb  4 linguri de orez şi 100 g de ciuperci tăiate feliuţe. După ce aţi scurs apa, se adaugă ceapa şi se presară o lingură de caşcaval ras, puțină sare, chimen, piper şi verdeaţă; 2 mere.

MIERCURI

Dejun: se căleşte o ceapă potrivită, tocată într-o linguriţă de ulei şi puţină apă, adăugându-se 100 g ardei gras şi 100 g roşii tăiate cubuleţe. Se fierb 200 g cartofi şi se amestecă totul, lăsându-se la foc mic circa 10 minute. La nevoie, mai toarnă puţină apă, iar la sfârşit se asezonează preparatul cu un pic de verdeaţă şi piper după gust; o portocală.

Cină: o felie de caşcaval (50 g) se aşază peste o felie de pâine graham şi se dă puţin la cuptor, până când se înmoaie. Se adaugă deasupra o feliuţă de șuncă presată slabă; se poate servi cu o salată verde şi o roşie, amestecate cu linguriţă ulei de floarea-soarelui, un strop de sare şi piper; un măr.

JOI

Dejun: 200 g dovlecei tăiaţi cuburi se pun peste o ceapă potrivită, tocată și înăbuşită în prealabil într-o lingură de ulei. După 5 minute se adaugă 100 g ciuperci tăiate fideluţă şi se mai lasă pe foc 5-10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă puţină apă, iar la sfârşit se asezonează preparatul cu puţin oţet sau zeamă de lămâie.

Cină: într-o cantitate mică de apă, combinată cu o linguriţă de unt, se pun la fiert 300 g de varză albă, o ceapă tocată, o roşie şi o jumătate de ardei gras. Când legumele s-au înmuiat, se poate adăuga o lingură de smântână slabă, verdeaţă şi piper; o portocală.

VINERI

Dejun: se fierb 200 g fasole verde, se călesc într-o linguriţă ulei de floarea-soarelui cu o ceapă potrivită tocată mărunt şi se adaugă o roşie trecută prin sită. Se amestecă bine totul şi se mai trage la tigaie circa 5 minute. Se poate asezona cu sare, piper, un căţel de usturoi pisat şi mărar; o banană.

Cină: 200 g morcovi tăiaţi cubuleţe se fierb 15 minute, după care se adaugă un dovlecel tăiat rondele (150 g) şi se mai lasă la foc 5 minute. Legumele se scurg de apă şi se trag la tigaie, într-o linguriţă de ulei, împreună cu 50 g de şuncă slabă. Se condimentează cu sare, piper, pătrunjel şi cimbru, iar deasupra se presară o lingură de parmezan ras; un măr.

SÂMBĂTĂ

Dejun: se căleşte o ceapă într-o lingură de ulei şi se adaugă 200 g de roşii trecute prin sită. Compoziţia se răstoarnă peste 300 g conopidă fiartă în prealabil şi se mai lasă 5 minute la foc mic. Se presară 30 g caşcaval ras, piper şi mărar.

Cină: se fierb 100 g de spaghete în apă cu sare, se spală şi se scurg, după care se adaugă 75 g şuncă presată feliată şi se combină cu 100 g suc de roşii. Se adaugă piper, busuioc, eventual 2 căţei de usturoi pisat şi se mai lasă la foc 5 minute; o portocală.

Postat de Marius Diaconu proprietarul site-ului de slabire rapida