Dieta Detox de 7 zile

Dieta detox de 7 zile

Prin această metoda consacrată veţi reuşi să conferiţi ţesutului conjunctiv al organismului vostru elasticitatea pierdută şi veţi scăpa de inesteticele pernițe de grăsime de pe corp. În primele patru zile, veţi consuma doar câte 800 calorii, accelerând astfel schimburile metabolice din organism, prin punierea accentului pe un anumit aliment. În celelalte trei zile, veţi consuma 1.000 calorii, pentru fixarea rezultatelor obţinute. Este recomandat ca această cură să fie completată cu exerciţii fizice şi consumul a minimum 2,5 litri de apă pe zi.

PRIMA ZI – OREZ

Mic dejun: se fierb în apă cu sare 200 g orez (cantitate pentru întreaga zi) şi se lasă la scurs. O treime din cantitate se rumeneşte într-o linguriţă de ulei de măsline sau de soia, iar la sfârşit se adaugă în tigaie 100 g ananas tăiat cubuleţe.

Gustare: un kiwi sau o pară.

Dejun: o ceapă tăiată rondele şi un măr mare feliat se călesc într-o linguriţă de ulei. Se rumeneşte încă o treime din orez, adăugându-se puțin piper.

Gustare: 100 g ananas.

Cină: ultima porţie de orez fiert se combină cu o lingură de ulei din germeni de grâu, apoi se adaugă o portocală curăţată şi tăiată cubuleţe. Se compoziţia pe aragaz, la foc mic, până se rumeneşte.

A DOUA ZI – PESTE

Mic dejun: o jumătate de chiflă graham (20 g) şi 50 g salată de hering, bine scursă de ulei şi saramură; un ceai de plante neîndulcit.         

Gustare: 100 g grepfrut.

Dejun: se înăbuşă 200 g de peşte slab în 125 ml apă, zeamă de lămâie și puţină sare. În acelaşi timp se fierb 200 g cartofi, preferabil în coajă. Se înăbuşă 100 g varză albă într-o tigaie de teflon, împreună cu 2 roşii mărime potrivită, tăiate rondele. Se adaugă un praf de piper, iar peştele și legumele se servesc calde.

Gustare: o portocală.

Cină: o feliuţă de pâine din făină integrală se unge cu o linguriţă rasă ulei de măsline şi se serveşte împreună cu 2 roşii şi 100 g verdeaţă, condimentate cu puţină sare şi piper.

A TREIA ZI – CARTOFI

Mic dejun: se fierb 700 g cartofi, preferabil în coajă, care vor fi folosiţi şi la prepararea celorlalte mese. 150 g se amestecă cu 50 g brânză slabă de vaci şi se consumă alături de o roşie.

Gustare: 100 g cartofi fierţi, o roşie şi o jumătate de ardei gras.

Dejun: 250 g cartofi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se toacă mărunt o ceapă mică şi se căleşte într-o linguriţă de ulei. Apoi se toarnă în tigaie 125 ml supă clară de zarzavat şi se introduc cartofii. Se lasă la foc potrivit 5 minute, amestecându-se încontinuu, până când se obţine un fel de piure moale. La final se adaugă 25 g de şuncă slabă tăiată cubuleţe, sare şi piper.

Gustare: o banană.

Cină: restul de cartofi fierţi se curăţă şi se feliază, amestecându-se cu o jumătate de ardei gras şi o legătură de ridichi de lună tăiate mărunt. Apoi se adaugă o linguriţă ulei de floarea-soarelui, sare, piper şi o linguriţă oţet din vin alb. Deasupra se presară o jumătate de legătură pătrunjel tocat.

Această dietă de 14 zile este uşor de urmat, flexibilă, nu te înfometează, îţi asigură o cantitate adecvată de carbohidraţi, proteine şi fibre. Şi nu doar două săptămâni: o poţi urma şi pe termen lung! Această dietă este recomandată pentru cura de slăbire rapidă.

A PATRA ZI – BRÂNZĂ DE VACI

Mic dejun: un măr ras, combinat cu 100 g brânză slabă

Gustare: 200 ml suc de mere sau de portocale.

Dejun: o chiflă graham (40 g) se taie în două şi se unge cu 100 g brânză de vaci, presărându-se puţin piper; 200 g salată de fructe la alegere.

Gustare: 200 ml suc de mere sau de portocale.

Cină: 2 morcovi, un ardei gras şi 75 g rădăcină de ţelină se taie fâşii, apoi prepară o compoziţie formată din 75 g brânză de vaci, o jumătate legătură pătrunjel tocat şi piper. În completare, puteţi consuma 2 biscuiţi săraţi din făină integrală şi un măr.

A CINCEA ZI

Mic dejun: 100 g brânză proaspătă de vaci amestecată cu o linguriţă ulei de măsline, 10 g seminţe de floarea-soarelui sau 4 alune zdrobite şi zeama unei lămâi.

Gustare: o portocală.

Dejun: se fierb în coajă 150 g de cartofi în apă cu sare. 100 g file de hering congelat se dezgheaţă, se rulează şi se prăjesc, cu capac, într-o linguriţă ce ulei de floarea-soarelui, adăugându-se puţină apă. După ce peştele este scos din tigaie, în locul lui se înăbuşă o ceapă potrivită, tocată mărunt, 150 g roșii tăiate cubuleţe şi pătrunjel. Se condimentează cu piper sau boia de ardei și se mai lasă pe foc 5 minute. Apoi se răstoarnă sosul peste peşte şi se serveşte garnitură de cartofi.

Gustare: 100 g rădăcină de ţelină dată prin râzătoare se combină cu 100 ml lapte cu 1,5% grăsimi.

Cină: se amestecă 100 g salată asortată cu 10 g muguri de pin prăjiți, 10 g nuci, 1 linguriţă ulei de măsline. Se adaugă 20 g caşcaval ras.

A ȘASEA ZI

Mic dejun: o jumătate de chiflă graham unsă cu 50 g brânză de vaci și o jumătate de ardei gras.            

Gustare: un măr.

Dejun: se fierb în apă cu sare 2 linguri de orez. 100 g piept de pasăre se taie fâşii, rumenindu-se bine într-o linguriţă de ulei. În tigaie se adaugă o ceapă mică tocată, 50 g ciuperci tăiate fâşii, 5 g migdale zdrobite şi o jumăta ardei gras. Se lasă la foc potrivit timp de 5-10 minute în vasul acoperit, apoi se condimentează cu sare şi piper.

Gustare: o salată de fructe: 150 g kiwi, 5 alune întregi sau pisate.

Cină: se curăţă şi se taie felii o jumătate de ardei gras, iar o ceapă se toacă mărunt. 0 jumătate de portocală se curăţă şi se desface în felii, iar 50 g piept de pasăre se rupe cu mâna în bucăţele. Se aranjează totul pe o farfurie, iar deasupra se presară o legătură de pătrunjel tocat mărunt şi câteva frunze de salată tăiate fâşii. Sosul cu care se asezonează preparatul se obţine dintr-o lingură de iaurt dietetic şi o linguriţă zeamă de lămâie.

A ŞAPTEA ZI

Mic dejun: se combină 150 ml iaurt dietetic cu 5 măsline fără sâmburi, 10 seminţe de floarea-soarelui, o linguriţă zeamă de lămâie; 125 ml compot sau cocktail de fructe (din conservă).

Postat de Marius Diaconu proprietarul site-ului De Slabit