Dieta Economică Scarsdale

Principiile de bază ale acestei variante Scarsdale sunt cele pe care vi le-am prezentat mai sus, în cadrul dietei tipice Scarsdale.

Mic dejun valabil în fiecare zi: 1/2 grepfrut sau pepene galben sau un fruct de sezon – alegeţi ce costă mai puţin, o felie de pâine integrală, prăjită, cafea amară sau ceai neîndulcit.

lată şi o variantă de dejun care poate fi luat în fiecare zi: o jumătate de ceaşcă de brânză proaspătă de vaci, slabă, amestecată cu bucăţi de fructe (în orice cantitate doriţi), o lingură de smântână degresată şi 6 alune sau nuci pecan sfărâmate, presărate.

LUNI

Dejun: supă de pui, salată chef, o felie de pâine integrală, prăjită.

Materii prime

U/M

Cantitate brută pt. 2 porții

Gramaj pt. o porție de produs finit

– piept de curcan

– şuncă slabă de pui/curcan

– parmezan

– ceapă verde

– zeamă de lămâie

– maioneză dietetică

– smântână slabă

-apă

-sare

-piper

g

g

g

buc

lgț

lgț

lgț

lgț

200

10

50

1

1

2

2

2

200 g

 Proces tehnologic:

Se aleg foi tinere de salată verde şi se toacă mare. Parmezanul se taie bucăţele. Ceapa verde se toacă mărunt.

Mod de preparare:

Se prepară un sos din: ceapă verde, zeamă de lămâie, maioneză dietetică, smântână slabă, apă, sare şi piper.

Pieptul de curcan fiert sau la grătar, şunca de pui/curcan şi parmezanul se amestecă cu sosul.

Pachet One Diet + Nopalin + Shaker Negru

Această dietă de 14 zile este uşor de urmat, flexibilă, nu te înfometează, îţi asigură o cantitate adecvată de carbohidraţi, proteine şi fibre. Şi nu doar două săptămâni: o poţi urma şi pe termen lung! Dietă ideală în curele de slăbire rapidă!

Cină: peşte – proaspăt sau congelat (alegeţi varianta mai ieftină), înăbuşit sau la cuptor, salată de crudităţi cu multă verdeaţă; 1/2 grepfrut sau un fruct de sezon.

MARȚI

Dejun: salată de fructe* (vezi dieta Scarsdale standard), în orice combinaţie şi cantitate, amestecată cu frunze de salată verde.

Cină: fâşii de carne fiartă sau la grătar, din care s-a îndepărtat în prealabil grăsimea, varză de Bruxelles sau varză albă sau broccoli, salată verde cu roşii, ţelină, castraveţi şi ridichi.

MIERCURI

Dejun: ton sau somon cu lămâie sau dressing cu oţet balsamic, salată verde; grepfrut sau pepene galben. 

Cină: bucăţi de miel la grătar, varză murată, salată verde cu roşii, ţelină şi castraveţi.

JOI

Dejun: 2 ouă – nu contează metoda de preparare, cu condiţia să nu ; folosiţi niciun fel de grăsime, brânză de vaci slabă, dovlecei, o felie de pâine integrală prăjită.        

Cină: pui fără grăsime fiert, la grătar sau la cuptor, în orice cantitate, cu salată de spanac şi ridichi.

VINERI

Dejun: brânză telemea slabă, desărată sau brânză slabă de vaci, salată de spanac cu lămâie; un măr mediu.

Cină: peşte de orice fel, proaspăt sau congelat, la cuptor; la grătar sau afumat, salată asortată de crudităţi, o felie de pâine integrală prăjită.

SÂMBĂTĂ

Dejun: salată de fructe – orice fructe* doriţi, amestecată cu frunze de salată verde.

Cină: curcan sau pui fiert, la grătar sau la cuptor; salată verde şi roşii; grepfrut sau pepene galben/verde.

DUMINICĂ

Dejun: ficăţei de pui la grătar cu rondele de ceapă, salată verde, ţelină, castraveţi şi roşii înăbuşite, crude sau la conservă (dar fără adaos de ulei sau de zahăr).

Cină: brânză slabă de vaci, varză de Bruxelles.

Repetaţi meniul încă o săptămână.

Postat de Marius Diaconu proprietarul site-ului Pastile de Slabit