Această cură se bazează pe consumul de alimente bogate în potasiu, fiind atât un mijloc de dobândire a unei siluete armonioase, cât şi un bun remediu pentru combaterea celulitei. Graţie surplusului de potasiu, care vă va stimula buna funcţionare a metabolismului, regimul va avea un rezultat peste aşteptări, cu condiţia să respectaţi cu stricteţe indicaţiile noastre. Şi să vă cumpăraţi la timp alimente proaspete precum: cartofi, kiwi, dovlecei, banane, morcovi, ardei gras, gulii, conopidă, varză acră, ciuperci, ceapă şi muşchi de vită.

Micul dejun este valabil pentru oricare dintre cele zece zile de regim. El constă în primul rând în consumul ceaiurilor de fructe ori plante neîndulcite, care au un rol deosebit de important în drenarea organismului. O dată la două zile, puteţi înlocui ceaiul cu cafea. Micul dejun va fi alcătuit din fulgi de porumb, ovăz sau mei, fructe în cantităţi moderate şi cel mult un sendviş cu şuncă slabă sau brânză slabă de vaci şi iaurt dietetic.

Cereale cu fructe

25 g fulgi de cereale se combină cu 150 ml iaurt simplu, dietetic şi bucăţele mici de fructe, de preferat banane (50 g), mere (50 g), prune uscate (20 g), portocale (50 g) sau ananas (50 g) (pentru cine nu este alergic).

Sendvişul

Se unge o felie de pâine din făină integrală cu o linguriţă rasă ulei de măsline, iar deasupra se aşază 50 g telemea de vacă şi 2 felii de roşie sau 50 g brânză de vaci amestecate cu o lingură de mărar tocat mărunt şi 5 măsline verzi fără sâmburi sau 2 felii de somon (50 g) sau 25 g şuncă slabă şi o jumătate de ardei gras.

PRIMA ZI

Gustare: o banană (150 g), un ceai de plante neîndulcit.

Dejun: se curăţă, se spală şi se taie mărunt o jumătate de ceapă şi 2 căţei de usturoi, apoi se amestecă cu o linguriţă de ulei de măsline. Se adaugă 60 g mei sau grâu încolţit şi 250 ml supă clară de legume. Se fierbe totul la foc mic timp de o jumătate de oră. Se curăţă un fir de praz (100 g), se spală şi se taie rondele. Înainte ca meiul să fiarbă complet, se adaugă 70 g roşii în bulion, prazul şi se mai lasă pe foc 5-10 minute. Se potriveşte de gust cu sare şi piper.

Gustare: 100 ml iaurt dietetic combinat cu o linguriţă zeamă de lămâie şi 50 g banane tăiate rondele.

Cină: un ou răscopt se lasă la răcit şi se decojeşte. Se fierb 200 g de conopidă în apă cu sare, timp de trei minute, se scurg şi se lasă la răcit. Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt 2 cepe mici, apoi se amestecă bine cu 2 linguri de iaurt, 3 linguri zeamă de portocale, sare şi piper. Sosul astfel obţinut se combină cu conopida fiartă şi se amestecă fără să se zdrobească. Preparatul se ornează cu felii de ou fiert.

Secretul zilei: Dacă nu aveţi probleme cu stomacul, mâncaţi totul cât mai picant, ca sa evitaţi adăugarea unei cantităţi mari de sare. Dacă nu puteţi, n-ar fi rău să apelaţi la sarea fără sodiu, care este foarte bine acceptată de organism.

A DOUA ZI

Gustare: 40 g caise uscate, un ceai de plante neîndulcit.

Dejun: se curăţă, se spală şi se taie un ardei capia şi 2 cepe mici. Se încălzeşte o linguriţă ulei de măsline şi se adaugă legumele, amestecându-se foarte bine ca să nu se ardă. În 200 ml de supă clară de legume se pun la fiert, la foc mic, 150 g piept de pui tăiat în bucăţele potrivite. După 10 minute se adaugă legumele trase la tigaie şi se mai lasă câteva minute în vasul acoperit. Se condimentează cu sare, piper sau curry.

Supă clară de legume

Materii prime

U/M

Cantitate brută pt. 10 porții

Gramaj pt. o porție de produs finit

Legume pentru supă (morcovi, țelină etc.)
Ceapă
Roșii
Pătrunjel
Ulei
Boia de ardei dulce
Cuișoare
Foi de dafin
Ouă
Mazăre congelată
Sare
Piper

g
g
g
g
ml
g
g
g
g
g

400
250
350
50
50
5
2
2
200
200

250 – 300 g

Proces tehnologic
Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se toacă mai mare jumătate din legătura de pătrunjei restul foarte mărunt

Mod de preparare:
Se călesc legumele tăiate cuburi în 2 linguri de ulei. Se adaugă mazărea, roşiile, pătrunjelul  tocat mare, boia, cuişoare, foi de dafin şi 1,5 l apă. Se fierbe supa. Se amestecă ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat mărunt şi se adaugă după câteva minute, amestecând continuu.

Servire: Se serveşte imediat.

 

Gustare: 100 ml iaurt dietetic amestecat cu o linguriţă rasă de miere şi o caisă uscată tăiata mărunt.

Cină: se curăţă şi se spală 2 gulii (250 g), apoi se taie în felii subţiri, care se fierb 3 minute în apă cu sare, apoi se scurg de apă. Se curăţă şi se taie sferturi 75 g ciuperci, apoi se rumenesc la foc mic într-o linguriţă de ulei şi se lasă la răcit. Se curăţă şi se spală 100 g salată verde şi se combină cu guliile şi ciupercile. Separat, se formează un amestec dintr-o linguriţă de ulei, 3 linguri zeamă de portocale, o jumătate de linguriţă de hrean, sare şi piper. Sosul se toarnă peste preparat, iar la sfârşit se poate adăuga o linguriţă rasă de seminţe de floarea-soarelui.

Secretul zilei: Prânzul poate fi inversat cu cina, în funcţie de preferinţe şi de timpul disponibil, deoarece ambele conţin aceeaşi valoare calorica. Salatele pot fi consumate şi la serviciu.

A TREIA ZI

Gustare: un măr potrivit sau o portocală mai mare, un ceai de plante neîndulcit.

Dejun: o jumătate de ceapă şi un căţel de usturoi se toacă mărunt şi se călesc într-o linguriţă ulei de măsline. Se adaugă 50 g mei, puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc înăbuşit. Se adaugă 300 ml supă clară de legume, se lasă să fiarbă la foc mic şi cu capac timp de 10 minute. Se adaugă 150 g morcovi tăiaţi cubuleţe şi se mai lasă la foc 10 minute până se înmoaie meiul. Cu 2-3 minute înainte de final se încorporează 50 g mazăre verde proaspătă sau congelată. Se serveşte cu o lingură de iaurt şi fâşii subţiri de praz (100 g).

Gustare: 100 ml iaurt simplu dietetic se combină cu o linguriţă rasă de miere şi 100 g mere tăiate cubuleţe.

Cină: 200 g varză acră se desărează şi se lasă la scurs. Se curăţă 2 dovlecei (300 g), se spală şi se taie în felii subţiri, amestecându-se cu varza tăiată fâşii. Separat se pregăteşte un sos dintr-o linguriţă de ulei, 3 linguri zeamă de portocale, o linguriţă zeamă de lămâie, sare şi piper sau curry. Preparatul se ornează cu 2 linguriţe de alune sau arahide zdrobite.

Secretul zilei: Ca să nu aveţi probleme cu digestia, dimineaţa pe stomacul gol beţi un pahar cu apă uşor călduţă. Ca alternativă, pe parcursul zilei puteți consuma câte o lingură de iaurt dietetic amestecat cu tărâțe.

Pachet Slim Formula + XShape + Nopalin

Pachetul cu Slim Formula, XShape și Nopalin conține pastile de slabit cu efect de slabire rapida. Aceasta dietă vă oferă toate atuurile de care aveți nevoie pentru a pierde în greutate cât mai rapid, fără efecte negative asupra organismului și cu rezultate spectaculoase în cura de slabire rapida. Pastile de slabit 100% naturale. Cumpărați cu încredere!

Pachet Slim Formula + XShape +Nopalin
  • Reduce tesutul adipos,
  • Accelereaza procesul de ardere metabolica,
  • Reduce apetitul,
  • Faciliteaza extractia grasimilor din tesuturi si eliminarea lor,
  • Suprima eficient pofta de mancare,
  • Curatare si detoxifiere la nivel intestinal,
  • Trateaza constipatia.

A PATRA ZI

Gustare: o portocală, un ceai de plante neîndulcit.

Dejun: se spală bine şi se fierb în coajă 250 g de cartofi, în apă cu puţină sare. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 cepe mici, apoi se combină cu 100 g brânză de vaci, 2 linguri supă clară de legume, sare şi piper. Brânza se consumă împreună cu cartofii decojiţi.

Gustare: 150 ml iaurt dietetic îndulcit cu o linguriţă rasă de miere şi amestecat cu 50 g pulpă de portocale.

Cină: se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite 2 dovlecei (300 g), apoi se fierb şi se lasă la scurs. 3 cepe mici se taie rondele, apoi se curăţă 150 g de castraveţi şi se taie în sferturi pe lungime, eventual înlăturându-se sâmburii. Dovleceii, ceapa şi castraveţii se aşază pe o farfurie, iar separat se prepară un sos dintr-o linguriţă de ulei, 2 linguriţe zeamă de portocale, o linguriţă zeamă de lămâie, un praf de sare, piper sau curry. Sosul se toarnă peste legume, cina putând fi ornată cu o linguriţă rasă de seminţe de floarea-soarelui sau cu câteva frunze de salată verde.

Secretul zilei: În timpul verii se recomandă consumul zilnic a minimum 2,5 l de lichide. În special băuturi ce conţin săruri şi minerale, în care puteţi pune câte o felie de lămâie. Dacă aveţi probleme cu digestia, beţi ceai de urzici răcit la frigider, lucru pe care-l puteţi face şi în anotimpul friguros.

A CINCEA ZI

Gustare: o felie de pâine din făină integrală, uşor prăjită, 50 g telemea de vacă.

Dejun: se toacă o jumătate de ceapă şi, împreună cu un ardei gras tăiat în fâşii potrivite, se căleşte într-o linguriţă ulei de floarea-soarelui încins. Apoi se adaugă în tigaie 100 g boabe de porumb conservat bine scurse de apă şi se mai lasă la foc 5 minute, amestecându-se încontinuu. Se bate un ou şi se condimentează cu sare şi piper, adăugându-se peste legumele călite. Tigaia acoperită se lasă la foc mic încă 2-3 minute. Dacă este nevoie, se toarnă puţină apă. După ce se aşază totul pe o farfurie, se poate orna cu 2 linguri de praz tăiat în rondele fine.

Gustare: o portocală şi un biscuit din făină integrală.

Cină: 250 g de roşii se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri. Deasupra se presară puţină sare şi se lasă la frigider timp de o jumătate de oră. 100 g de ridichi de lună se curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri, după care se lasă la scurs. Apoi se combină cu roşiile şi se aşază pe o farfurie. Dintr-o linguriţă de ulei, un căţel de usturoi pisat, 2 linguriţe zeamă de lămâie, puţin muştar şi piper se formează un sos care se toarnă peste salată. Se poate orna cu o linguriţă de seminţe de dovleac sau o feliuţă de şuncă slabă presată tăiată cubuleţe. Se serveşte cu o felie de pâine din făină integrală.

Secretul zilei: Cu cât consumaţi mai puţină sare, cu atât veţi transpira mai puţin. Ca să scăpaţi de această tentaţie, consumaţi verdeţuri fără restricţie, deoarece conţin multe vitamine care stimulează metabolismul.

A ȘASEA ZI

Gustare: 2 biscuiţi din făină integrală şi un ceai de fructe sau de plante, neîndulcit.

Dejun: 100 g morcovi spălaţi şi curăţaţi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert o vreme, se adaugă 50 g paste făinoase. Separat se prepară un sos din 50 g pătrunjel tocat, un căţel de usturoi pisat, 5 g iaurt şi o lingură zeamă de portocale. Se condimentează cu sare şi piper sau boia de ardei. În final, sosul se toarnă peste pastele făinoase şi morcovi.

Gustare: 150 ml iaurt dietetic, îndulcit cu o lingură rasă de miere şi 100 g pere proaspete tăiate cubuleţe.

Cină: se curăţă 200 g cartofi, se spală şi se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fost scurşi, se lasă să se răcească şi se feliază, aşezându -se pe o farfurie. Se curăţă 100 g castraveţi, se taie longitudinal în două, apoi transversal, în felii subţiri. 150 g morcovi se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe, după care se combină cu castraveţii şi se aşază peste feliile de cartofi. Se prepară un sos din 2 linguri de smântână slabă, o linguriţă de oţet din vin sau de mere, un praf de sare şi piper, apoi se toarnă peste salată. Se ornează cu puțin praz tăiat în rondele fine şi pătrunjel.

Secretul zilei: Nu va gândiţi că trebuie să terminaţi repede ce aveţi de mâncat şi concentraţi-vă la alimentele pe care le consumaţi, simţiţi-le consistenţa, aromele, mestecaţi bine şi lăsaţi deoparte alte preocupări. Masa trebuie să dureze cel puţin 15-20 de minute, pentru că abia atunci se instalează senzaţia de satietate.

A ŞAPTEA ZI

Gustare: 200 g ananas, 2 biscuiţi din făină integrală, un ceai de plante neîndulcit.

Dejun: se spală bine 250 g cartofi şi se fierb în coajă timp de 25 de minute, în apă cu puţină sare, apoi se lasă la răcit. 2 roşii se spală şi se taie felii. Separat într-un castron, se combină 100 g de brânză slabă de vaci, o lingură de apă minerală, 2 căţei de usturoi pisaţi şi 3 linguri de praz tăiat în rondele fine. Cartofii decojiţi se amestecă uşor cu roşiile şi pasta de brânză, ca să nu se zdrobească, apoi se condimentează cu puţină sare şi piper, putându-se orna cu pătrunjel şi/sau mărar.

Gustare: 200 ml iaurt dietetic, amestecat cu 50 g pulpă de ananas tăiat cubuleţe.

Cină: 50 g de mei se pun la fiert în 150 ml supă clară de legume, acoperindu-se după ce apa a dat în clocot. Se lasă 30 de minute la foc mic, până când se înmoaie meiul. 150 g de ţelină se curăţă, se spală şi se taie în fâşii înguste, lungi de 3-4 cm. Se curăţă şi se spală un ardei capia şi se taie tot fâşii. Se prepară un sos dintr-o linguriţă de smântână slabă, 2 linguriţe zeamă de lămâie, 3 linguri de praz tăiat în rondele fine, sare şi piper. Se amestecă totul cu grijă, apoi se ornează cu câteva frunze de pătrunjel.

Secretul zilei: Nu renunţaţi la nicio masâ, pentru ca nu veţi slabi mai repede. Iar daca vi se face foame între mese, rezumaţi-vă la un ceai de plante neîndulcit, o cafea amara, cel mult un mar potrivit sau apă minerala fără restricţii.

A OPTA ZI

Gustare: 150 g iaurt dietetic, 50 g pere uscate şi un ceai neîndulcit.

Dejun: o jumătate de ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă, se spală şi toacă mărunt, după care se pun la fiert la foc mic, în 300 ml supă clară legume şi 50 g de linte ţinută la înmuiat în apă rece, de cu seară. Se lasă să fiarbă într-un vas cu capac circa un sfert de oră. În supă se mai adaugă 50 g ţelină tăiată cubuleţe şi 100 g mazăre proaspătă sau congelată. Preparatul se condimentează cu un praf de sare, piper sau ardei iute, adăugându-se o lingură de smântână slabă sau iaurt dietetic şi câteva frunze de pătrunjel.

Cină: 50 g păstăi de soia se opăresc şi se lasă la scurs într-o strecurătoa apoi se călesc într-o linguriţă ulei de floarea-soarelui. 150 g de castraveţi se curăţă de coajă, se taie longitudinal în patru şi, eventual, se curăţă de sâmburi. Se prepară un sos dintr-o linguriţă de ulei, 2 linguri zeamă de portocale, o linguriţă zeamă de lămâie, sare şi piper. Acesta se toarnă peste castraveți, soia şi 200 g de porumb conservat, bine scurs de apă. Se amestecă bine, apoi se presară 20 g de telemea de oaie şi 4 linguri de praz tăiat în rondele fine.

Secretul zilei: Nu plecaţi înfometat la piaţă şi fără o listă de cumpărături bine stabilită. De asemenea, nu vă opriri în faţa galantarelor cu dulciuri, preparate din carne afumată sau alte astfel de tentaţii care vă pot deturna de la regimul alimentar pe care vi l-ați propus.

A NOUA ZI

Gustare: 150 ml iaurt dietetic, 100 g ananas şi un măr potrivit.

Dejun: se încinge o linguriţă de ulei de măsline într-o tigaie de teflon, în care se prăjesc 100 g muşchi de vită pe ambele părţi, adăugându-se un praf de sare şi piper. Se fierb în apă cu sare 200 g de conopidă, timp de 5 minute, apoi se lasă la scurs. Într-o linguriţă de ulei de măsline se rumeneşte o lingură de alune sau arahide zdrobite. Buchetele de conopidă se aşază pe o farfurie, se ornează cu alunele sau arahidele rumenite şi câteva frunze de pătrunjel, apoi se servesc ca garnitură împreună cu friptura.

Gustare: 150 ml iaurt dietetic, îndulcit cu o linguriţă rasă de miere şi amestecat cu pulpa unei mandarine.

Cină: se curăţă şi se spală 200 g de cicoare, lăsându-se deoparte câteva frunze întregi. Restul se taie în fâşii subţiri şi se usucă. Se taie pe jumătate un măr, se curăţa de seminţe, apoi se feliază. Se prepară un sos dintr-o linguriţă ulei de măsline, una de zeamă de lămâie, 3 linguri zeamă de portocale, puţină sare şi piper. Se adaugă fâşiile de cicoare, feliile de măr şi 150 g de porumb din conservă scurse bine de apă, apoi se amestecă. Frunzele de cicoare rămase întregi se dispun în formă de stea pe marginea unei farfurii, iar salata se aşază în mijloc. Se ornează cu trei linguri de praz tăiat în rondele fine şi câteva frunze de pătrunjel.

Secretul zilei: Nu vă urcaţi în fiecare zi pe cântar ca sâ vedeţi cât aţi slăbit. Mai bine vâ controlaţi greutatea la începutul regimului şi la final, dupâ cele 10 zile de perseverenţă. În acest mod, veţi putea constata că eforturile dvs. au dat roade.

A ZECEA ZI

Gustare: o banană (200 g).

Dejun: 100 g carne tocată de vită şi o jumătate de ceapă tăiată mărunt se pun la prăjit într-o linguriţă de ulei, apoi se scot din tigaie şi se lasă deoparte. Se curăţă 150 g cartofi, se spală, se taie cubuleţe ceva mai mari şi se prăjesc parţial în aceeaşi tigaie de teflon. Se adaugă 100 ml supă clară de legume şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Se curăţă şi se spală 200 g de dovlecei, apoi se taie tot cubuleţe şi se adaugă peste cartofi, împreună cu carnea tocată şi ceapa, pentru a fierbe încă 5 minute la foc mic. Se condimentează cu sare şi piper.

Gustare: 150 ml iaurt dietetic îndulcit cu o linguriţă rasă de miere, amestecat cu pulpa unei mandarine.

Cină: se spală şi se feliază 300 g de roşii, apoi se aşază pe o farfurie, în evantai. Se opăresc 100 g de păstăi de soia, apoi se lasă să se scurgă şi să se răcorească. Se amestecă o linguriţă ulei de măsline cu una de zeamă de lămâie, puţin muştar cu hrean, sare şi piper. O felie de pâine din făină integrală se taie cubuleţe şi se rumeneşte în tigaie, împreună cu un căţel de usturoi pisat. Se aşază păstăile de soia în mijlocul farfuriei ornate cu roşii, apoi se adaugă crutoanele, iar deasupra se toarnă sosul. Înainte de a fi servit, preparatul se poate orna cu câteva seminţe de dovleac, puţin creson şi frunze de pătrunjel.

Secretul zilei: Aţi reuşit s-o scoateţi la capăt! Acum, cântarul trebuie sâ arate cu câteva kilograme mai puţin decât la începutul curei. Dar, ca să vă menţineţi silueta dobândită cu atâta efort, mâncaţi în continuare de cinci ori pe zi fără sâ exageraţi. Beţi multă apă, nu uitaţi să faceţi mişcare, iar după o lună, dacă vreţi să mai slăbiţi câteva kilograme, luaţi-o de la capăt. Merită!

Postat de Marius Diaconu proprietarul site-ului cu pastile de slabit